Laatste update op 9 juni 2021

Onderwerpen:

  1. Persoonsgegevens
  2. Gebruik van cookies

1. Persoonsgegevens

Bescherming persoonsgegevens

Wanneer u een huuraccommodatie op een camping of vakantiepark via Campings.com boekt vragen we uw gegevens. We springen altijd zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met uw persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier graag. Als u na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via [email protected] (Nederland) of [email protected] (België).

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind u op Campings.com. Wij raden u aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. u ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 9 juni 2021. In dit privacybeleid leggen wij u uit welke gegevens we verzamelen en wat we met deze gegevens doen.

Van wie verwerkt uw organisatie persoonsgegevens?

  • Klanten

Welke persoonsgegevens verzamelen jullie van mij?

Wanneer u gebruik maakt van onze website, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verzamelen:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Betaalmethode (wanneer u een boeking bij ons maakt);
  • Geboortedatum;
  • Geslacht

Wat is het doel van deze verwerking?

Zoals u heeft gelezen verzamelen wij verschillende persoonsgegevens. Er zijn een aantal redenen waarom we uw persoonsgegevens verzamelen die we graag toelichten.

De belangrijkste reden dat we uw persoonsgegevens verzamelen is om de reservering van uw verblijf in een camping of vakantiepark te verwerken. Als u een reservering heeft gemaakt, willen we u natuurlijk een bevestiging kunnen sturen, maar ook informatie kunnen toesturen over uw verblijf. We zouden graag willen weten hoe uw verblijf is geweest en kunnen we uw gegevens gebruiken voor beoordelingen.

Wanneer u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief, willen we u graag informeren over onze diensten en producten. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich altijd gemakkelijk uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op “afmelden” te klikken.

Als laatste zijn er ook wettelijke verplichtingen waar wij aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat wij een bestaand bedrijf zijn en echte reserveringen maken voor klanten zoals u.

Hoe lang bewaren jullie mijn persoonsgegevens?

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens verzameld worden. De volgende termijnen hanteren wij met betrekking tot verschillende categorieën.

  • Persoonsgegevens bij het maken van een reservering
    Deze gegevens bewaren wij 7 jaar nadat uw verblijf heeft plaatsgevonden of uw reservering is geannuleerd. Dit is wettelijk vastgelegd.
  • Uw gegevens als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief
    Deze gegevens bewaren wij onbeperkt. Waarom? U kunt zich op elk moment uitschrijven van de nieuwsbrief. Dit kunt u gemakkelijk doen door onderaan de nieuwsbrief op “afmelden” te klikken.
  • Persoonlijke gegevens die u invult bij het contactformulier
    Deze gegevens bewaren wij tot 1 jaar nadat er contact is geweest met onze klantenservice.

Derde partijen

Zijn er andere partijen die de persoonsgegevens (van de betrokkenen) ontvangen?

Nee.

Beveiliging

Welke beveiligingsmaatregelen zijn er genomen om de persoonsgegevens te beschermen?

  • Als omschreven in de verwerkersovereenkomst;
  • Logische toegangscontrole, gebruik makend van sterke wachtwoorden;
  • Encryptie (versleuteling) van digitale bestanden met persoonsgegevens;
  • Organisatorische maatregelen voor toegangsbeveiliging;
  • Beveiliging van netwerkverbindingen via Secure Socket Layer (SSL) technologie;
  • Maatregelen ter preventie van top 10-bedreigingen zoals geformuleerd door OWASP.

Waarborgen Privacy

Het waarborgen van de privacy van bezoekers van Campings.com is een belangrijke taak voor ons. Daarom beschrijven we in onze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken.

Toestemming

Door de informatie en de diensten op Campings.com te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy policy en de voorwaarden die wij hierin hebben opgenomen.

Vragen?

Als u meer informatie wilt ontvangen, of vragen hebt over de privacy policy van Campings.com en specifiek Campings.com, kun u ons benaderen via e-mail. Ons e-mailadres is [email protected]

Monitoren gedrag bezoeker

Campings.com maakt gebruik van verschillende technieken om bij te houden wie de website bezoekt, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert op die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we, via cookies, registreren, bestaat onder meer uit IP-adressen, het type browser en de bezochte pagina’s.

Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie, link.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

U heeft altijd het recht om uw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Campings.com en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

U kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen. Of u kunt de toestemming om gegevens te gebruiken intrekken.

Hoe controleren wij dat u het bent?

Om er zeker van te zijn dat het specifieke verzoek wat u heeft met betrekking tot uw gegevens, ook daadwerkelijk door u is gedaan, stellen wij een aantal controlevragen. We kunnen vragen naar een aantal combinaties zoals boekingsnummer en telefoonnummer of contactdatum en telefoonnummer, etc. Deze controlevragen vinden in principe per email plaats.

Wanneer kan ik een antwoord verwachten?

We reageren binnen vier weken op uw verzoek.

Waar kan ik mijn verzoek naartoe sturen?

U kunt uw verzoek sturen naar [email protected] (Nederland) of [email protected] (België).

Bent u het niet eens met de verwerking van uw gegevens?

Dan kunt u altijd een klacht indien bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

2. Gebruik van cookies

Campings.com plaatst cookies bij bezoekers. Dat doen we om informatie te verzamelen over de pagina’s die gebruikers op onze website bezoeken, om bij te houden hoe vaak bezoekers terug komen en om te zien welke pagina’s het goed doen op de website. Ook houden we bij welke informatie de browser deelt.

Welke cookies worden gebruikt?

Google Analytics (analyse en prestatiemeting)
Google Analytics gebruikt cookies om gegevens te verzamelen die ons helpen beter te begrijpen hoe onze gebruikers navigeren en welke fouten ze eventueel tegenkomen. Wij gebruiken deze informatie om na te gaan hoe wij de gebruikerservaring kunnen verbeteren. De via deze cookies verzamelde gegevens zijn anoniem. Deze derde partijen verzamelen geen klantspecifieke gegevens en de gegevens worden nooit aan andere derde partijen doorgegeven.

ABTasty (analyse en meting van prestaties)
Campings.com werkt samen met de derde partij ABTasty om de inhoud en ervaring van onze gebruikers te testen en te optimaliseren. De cookies die zij gebruiken, stellen ons in staat de browser gegevens van onze gebruikers te identificeren, zodat wij hun toekomstige ervaringen kunnen verbeteren. De via deze cookies verzamelde gegevens zijn anoniem. Zij verzamelen geen klantspecifieke gegevens en de gegevens worden nooit aan derden doorgegeven.

Facebook, Google Adwords, Bing, (Targeting & Advertising)
Google Adwords, Bing en Facebook gebruiken cookies om onze eigen betaalde reclameactiviteiten te volgen. Wij gebruiken de informatie die door deze cookies wordt verzameld om ons te helpen bepalen waar onze advertenties online het meest effectief zullen zijn. Elke adverteerder gebruikt zijn eigen tracking cookies en de verzamelde gegevens zijn niet vertrouwelijk of onderling verwisselbaar.

NetAffiliation, TF1, ADME, Notify, PRM Factory, (Targeting)
Deze cookies worden gebruikt door NetAffiliation, TF1, ADME, PRM Factory. Ze laten Campings.com toe om zijn contractuele betalingsverplichtingen ten aanzien van zijn partners na te komen wanneer deze een nieuwe klant aanbrengen op Campings.com/. De via deze cookies verzamelde gegevens zijn anoniem. Deze derde partij verzamelt geen klantspecifieke gegevens en de gegevens worden nooit aan andere derde partijen doorgegeven.

Criteo, Tedemis, Remailme, Eperflex, RTBHouse (Reclame)
Campings.com werkt samen met externe bureaus Criteo, Tedemis, Remailme, Eperflex & RTBHouse om banners en e-mail advertenties op andere geselecteerde websites weer te geven op basis van pagina’s die al op Campings.com zijn bekeken. Deze cookies helpen ons om de doeltreffendheid van onze banner- en e-mail advertenties te controleren en te verbeteren en om de doelgerichtheid van deze campagnes te verfijnen, zodat voor elk individu de meest relevante inhoud wordt weergegeven. De via deze cookies verzamelde gegevens zijn anoniem. Deze derde partijen verzamelen geen klantspecifieke gegevens en de gegevens worden nooit aan andere derde partijen doorgegeven.

Zendesk (Zopim) (functioneel)
Zendesk is een klantenserviceplatform dat Campings.com verschillende communicatiemiddelen biedt, waaronder een chatdienst (Zopim). De Zendesk cookie slaat de geschiedenis op van gebruikers op Zendesk applicaties en in het bijzonder de voorkeuren van de gebruiker met betrekking tot de weergave van de chat. De informatie die via deze cookies wordt verzameld, wordt uitsluitend voor dit doel gebruikt en wordt nooit aan derden doorgegeven of verkocht.

TrustPilot (Mededelingen aan klanten)
TrustPilot is een onafhankelijk platform voor het verzamelen van klantenfeedback. Als u een recensie wilt schrijven op Campings.com, verzamelt TrustPilot persoonlijke gegevens over u. Voor een overzicht van de persoonlijke gegevens die worden verzameld en hoe TrustPilot deze gebruikt, kunt u hier meer informatie vinden.

ContentSquare
ContentSquare is een oplossing die verkeers- en gebruiksgegevens aggregeert om de gebruikerservaring te verbeteren. De geproduceerde statistieken zijn anoniem.

ContentSquare cookie details (Cookie: Duur – beschrijving)

_cs_id: 13 maanden – Dit cookie bevat de ContentSquare gebruikers-ID
_cs_s: 30 minuten – Deze cookie bevat het aantal bekeken pagina’s in de huidige sessie voor de ContentSquare tool.
_cs_vars: session – Deze cookie wordt door ContentSquare gebruikt om aangepaste variabelen op te slaan.
_cs_ex: 30 dagen – Deze cookie wordt door ContentSquare gebruikt om bepaalde bezoekers uit te sluiten van verzameling.
_cs_c: 13 maanden – Deze cookie wordt door ContentSquare gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor het verzamelen van gegevens veilig te stellen.
_cs_optout: 10 jaar – Deze cookie wordt door ContentSquare gebruikt om bepaalde bezoekers uit te sluiten van verzameling.

Cookies uitschakelen

U kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doet u door gebruik te maken de mogelijkheden van uw browser. U vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van uw browser.

Cookies van derde partijen

Het is mogelijk dat derde partijen, zoals Google, op onze website adverteren of dat wij gebruik maken van een andere dienst. Daarvoor plaatsen deze derde partijen in sommige gevallen cookies. Deze cookies zijn niet door Campings.com te beïnvloeden.